GRATIS VERZENDING VANAF 59,-
VERZENDING BINNEN 1-2 WERKDAGEN
7 JAAR HÉT DESIGN PLANTEN MERK

Een ogenblikje a.u.b

Hoe verzorg je een Monstera Adansonii op water?

Er is weer een nieuwe dag en dat betekent een nieuwe blog. Bij deze blog gaan we het hebben over de Monstera Adansonii verzorging. Een gave plant met gaten in de bladeren die mooi en makkelijk te verzorgen is op water. Bij deze blog gaan we het hebben over het belang van waterkwaliteit voor de Monstera Adansonii, het kweken van de plant, verzorging en onderhoud en ervaringsverhalen.

‘’Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!’’

Stappen voor het stekken van een Monstera Adansonii op water:

Je hebt een mooie grote en gezonde Monstera Adansonii plant in je huis staan maar deze wordt toch iets te groot? Doe dan niet alles wat je van de plant afknipt in de prullenbak. In plaats daarvan kan je stekken van de plant afknippen en op water zetten voor nieuwe en meerdere Adansonii plantjes. Het stekken van een Adansonii op water is een populaire methode om planten te vermeerderen.

Hier zijn de stappen die je moet volgen voor het succesvol laten groeien van een stek in water.

Als allereerst de benodigdheden:

 • Een gezonde Monstera Adansonii plant
 • Een scherp en schoon mes of snoeischaar
 • Een vaas of glas het liefst doorzichtig om de wortelgroei te kunnen volgen
 • Schoon vers water

De stappen voor het kweken van de Monstera Adansonii plant op water:

 1. Verzorgen Monstera Adansonii Kies een geschikte stek: Zoek naar een gezonde stek van de Adansonii met minimaal één knoop. De knoop is het deel waaruit wortels zullen groeien.
 2. Snijd de stek: Gebruik het scherpe mes of de snoeischaar om de stek net onder een knoop af te snijden.
 3. Verwijder overtollige bladeren: Snijd eventuele overtollige bladeren en zijtakken aan de onderkant van de stek weg, zodat alleen de bladeren aan de bovenkant en de knoop aan de onderkant overblijven.
 4. Plaats de stek in water: Vul de vaas of glas met schoon water. Plaats de stek met de knoop ondergedompeld in het water. Zorg ervoor dat de bladeren niet in het water hangen, omdat dit kan leiden tot rot.
 5. Zorg voor licht en warmte: Vervolgens plaats je de vaas of glas op een lichte plek, maar niet in het directe zonlicht, dit kan namelijk de stek kan beschadigen. Houd de temperatuur rond de stek stabiel, bij voorkeur tussen 18-24°C voor goede groei van de wortel.
 6. Ververs het water regelmatig: aan het begin van de stek is het belangrijk om het water regelmatig te verversen om de groei van wortels te bevorderen. Het is ideaal om 1 keer in de week te doen. Dit voorkomt dat het water bederft en zuurstoftekort veroorzaakt.
 7. Geduld hebben: Ten slotte is het belangrijk om geduld te hebben. Het kan namelijk toch wel enkele weken tot maanden duren voordat de stek voldoende wortels heeft ontwikkeld.

Het is belangrijk om geduldig te blijven en de gezondheid van de stek bij te houden. Zodra de stek voldoende wortels heeft ontwikkeld kun je de stek op water verder laten groeien of voorzichtig de stek in potgrond overplanten om verder te groeien.

Als je meer wilt weten over de Monstera Adansonii verzorging, lees dan snel ons volgende blog onderwerp!

Monstera Adansonii Verzorgen

Monstera Adansonii verzorging en onderhoud op water

Het verzorgen van een Monstera Adansonii op water vereist aandacht voor waterkwaliteit, algengroei en de algemene gezondheid van de stek. Hier hebben we voor jouw Monstera Adansonii verzorging op water paar gouden tips:

Waterkwaliteit:
 • Gezuiverd water: Blijf schoon en vers water gebruiken om mineralen en onzuiverheden te minimaliseren bij de plant.
 • Ververs het water regelmatig: Om opbouw van mineralen te voorkomen en de algengroei te verminderen, is het belangrijk om het water om de 1-2 weken te verversen. Zorg er wel voor dat het nieuwe water op kamertemperatuur is.
Voorkomen van algen:
 • Houd de vaas of glas schoon: Algen kunnen groeien in stilstaand water. Reinig de vaas of glazen glas regelmatig om eventuele algen te verwijderen. Dit zou ten koste gaan van je Monstera Adansonii verzorging.
 • Minimaliseer blootstelling aan direct zonlicht: Zet de vaas of glas op een lichte plek, maar niet in het directe zonlicht, omdat dit de groei van algen kan bevorderen en de bladeren van de plant kunnen verbranden.
 • Gebruik een donkere vaas: Als je merkt dat algen een probleem zijn in je vaas of glas, kun je een donkere vaas of glas gebruiken om lichtblootstelling te verminderen.
Gezondheid van de stek:

Verzorging Monstera Adansonii

 • Controleer de wortelgroei: Houd regelmatig de wortelontwikkeling van je Monstera Adansonii verzorging in de gaten. Als de wortels van de plant wit zijn is de plant kern gezond, als je merkt dat de wortels minder wit worden of er een bruine kleur op komt, moet je de plant goed in de gaten blijven houden. Het is dan ook erg belangrijk om het water te verversen en eventueel de vaas of glas schoon te maken. Ook zou je de wortels even met water kunnen spoelen.
 • Let op verkleuring van de bladeren: Als de bladeren van de stek beginnen te vergelen of er slecht uit beginnen te zien, kan dit duiden op een probleem. Verwijder eventuele aangetaste bladeren om verdere verspreiding bij de plant te voorkomen.
 • Bewaak de luchtvochtigheid: Houd de luchtvochtigheid rond de stek of plant wat hoger, bijvoorbeeld door een vochtige omgeving te creëren met een luchtbevochtiger of door regelmatig de plant te sproeien.

Met deze tips zou niet alleen je Adansonii stek maar ook je plant op water goed moeten gaan groeien. Als je de plant de juiste zorg en aandacht geeft doen de planten het heel goed op water. Het belangrijkste van de plant is de plant regelmatig blijven controleren op het water, wortels en bladeren. Daaraan zou je het snelst moeten zien of er iets met je plant aan de hand zou zijn en of je wat aan je Monstera Adansonii verzorging moet doen.

Geschikte glazen en vazen voor je Monstera Adansonii:

Voor de Monstera Adansonii verzorging zijn er ook verschillende soorten vazen en glazen die geschikt zijn voor de plant. Het is ook leuk om de plant in verschillende vazen te hebben, dit geeft ook een leuk glamour vleugje aan je interieur.

Hier zijn allerlei verschillende opties voor geschikte vazen en glazen voor je Monstera Adansonii verzorging:

 1. Glazen of vazen: Doorzichtige glazen of vazen zijn populaire keuzes omdat je hierdoor deSfeerfoto Monstera Adansonii  mooie wortelgroei van de plant kunt zien en de waterstand gemakkelijk kan controleren. Ze bieden ook een esthetisch aantrekkelijke manier om de plant te presenteren.
 2. Flessen met smalle hals: Flessen met een smalle hals kunnen een interessante optie zijn voor het houden van je Monstera Adansonii verzorging op water. Ze creëren een unieke uitstraling en kunnen een decoratieve touch aan je interieur toevoegen.
 3. Hangvaas: Vette hangende glazen vazen om je Monstera Adansonii verzorging op verschillende hoogtes te presenteren. Je kan de hangvaas ook in een mooie houder hangen. Dit geeft ook esthetische uitstraling in je interieur.
 4. Whisky glas: Een whiskyglas is ook een mooi glas om je plant in te laten groeien. Dit glaasje heeft een smallere bovenkant en beneden is het glaasje breder met mooie vormen op het glas. Doordat de onderkant van dit glaasje steeds breder wordt, is dat ook fijn voor de wortels. Hierdoor hebben ze genoeg ruimte om goed te groeien op water.
 5. Donkere fles: Als laatste optie hebben we ook nog de mooiere donkere flessen. Deze zijn niet alleen mooi, maar ook handig voor als je snel problemen hebt met algen in je water. Een donkere fles kan namelijk lichtblootstelling verminderen waardoor je minder snel last van algen hebt.

Voor Monstera Adansonii zorgen

Bij het kiezen van een vaas zijn er enkele belangrijke overwegingen voor je stek:
 • Maat: Zorg ervoor dat het vaasje groot genoeg is voor de stek en voldoende ruimte biedt voor wortelgroei. Een te kleine container kan de groei van de wortel tegenhouden.
 • Doorzichtigheid: Als je de wortels wilt kunnen zien en de waterstand wilt controleren, kies dan voor een doorzichtige vaas.
 • Stabiliteit: Zorg ervoor dat de gekozen vaas stabiel staat en niet gemakkelijk om kan vallen.
 • Stijl: Overweeg de esthetische van de vaas en hoe deze past bij het interieur van je huis. Met een mooie vaas kan je de plant mooi presenteren in je huis.
 • Opening: Zorg ervoor dat de opening van de vaas groot genoeg is om de stek erin te plaatsen zonder deze te beschadigen.

Ongeacht de vaas of glas die je kiest, moet je niet vergeten om regelmatig het water te verversen, de algengroei te controleren en de gezondheid van de stek. Hiermee krijg je het snelst een succesvolle groei van de Monstera Adansonii verzorging op water.

Monstera Adansonii zorgen

 

 

We hopen je goed genoeg te hebben geholpen met deze tips voor je Monstera Adansonii verzorging. Wil je delen wat je van deze blog vond? Scroll dan bij de blog die je hebt gelezen verder naar beneden en geef je reactie!

Heb je nog andere vragen of loop je tegen wat problemen aan van een andere plant op water? Bekijk dan onze blog over welke planten geschikt zijn voor hydroponie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *