GRATIS VERZENDING VANAF 59,-
VERZENDING BINNEN 1-2 WERKDAGEN
7 JAAR HÉT DESIGN PLANTEN MERK

Een ogenblikje a.u.b

Welke planten zijn geschikt voor hydroponie?

Er zijn overal heel veel verschillende en mooie planten te krijgen in de winkels of online. Tegenwoordig zijn er zelfs ook hydroponie planten. Dat houdt in dat je een plant op water gaat laten groeien. Er is daar ook veel vraag naar, maar hoe weet jij nou welke planten hydroponie geschikt zijn? In deze blog ga ik jou vertellen over hydroponie planten en welke planten nou geschikt zijn om op water te laten groeien.

Wil je weten hoe hydroponie planten er nou uitzien? Neem een kijkje op onze webshop en misschien zie jij zelfs wel iets leuks.

Welke planten zijn het meest geschikt als hydroponie?

Als je op zoek bent naar planten die gemakkelijk op water kunnen groeien, zijn er enkele plantensoorten die bekend staan om goed te kunnen groeien op water.  

Hier zijn een aantal van de makkelijkste planten om op water te laten groeien: 

 1. Kruiden: basilicum, peterselie, munt, koriander en tijm zijn enkele kruiden die heel goed groeien op water. Ze vereisten vaak veel zonlicht en zijn ideaal voor een binnen kruidentuin.
 2. Klimop: de klimop is een populaire en geschikte keuze als hydroponie. Het is een snelgroeiende plant en heeft weinig eisen.
 3. Pothos: de Pothos is een veel voorkomende plant die het goed doet op water. Hij groeit goed in een goeie lichtomgeving en vereist weinig onderhoud.
 4. Spathiphyllum (lepelplant): De Spathiphyllum staat bekend om zijn elegante witte bloemen en groene bladeren. Deze kamerplant kan goed groeien op water.
 5. Philodendron: de Philodendrons zijn populaire planten die goed kunnen groeien op water. Ze hebben weinig licht nodig en zijn redelijk zachtaardig qua verzorging.
 6. Dracaena Sandriana (Lucky Bamboo): Hoewel het niet bepaald een bamboo plant is, wordt de Dracaena Sandriana wel vaak op water gekweekt. Het is een sierlijke plant die weinig onderhoud vereist.
 7. Monstera (gatenplant): De Monstera is een prachtige plant met grote, gatenachtige bladeren. Het kan met succes op water worden gekweekt en erin groeien.
 8. Syngonium: Verschillende Syngonium-soorten kunnen op water worden gekweekt en kunnen goed verder groeien in water. Bijvoorbeeld de Neon Robusta, Pixie, White Butterfly Syngonium soorten.
Welke planten zijn geschikt voor hydroponie

Deze planten hebben weinig onderhoud nodig en kunnen gemakkelijk groeien door het plaatsen van de wortels in water. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het water regelmatig wordt ververst en dat de planten de nodige voedingsstoffen ontvangen om gezond te blijven.

Hydroponie versus traditionele teelt welke planten presteren beter?

Er zijn twee verschillende methoden voor het verbouwen van planten: Hydroponie en traditionele teelt. Hier zijn de verschillen tussen beide:

Hydroponie: Hydroponie is een teeltmethode waarbij planten worden gekweekt op water. De planten op water zitten worden in een circulerend systeem gebracht, zodat de wortels continu worden voorzien van de benodigde voeding. Hydroponie maakt vooral gebruik van omgevingsfactoren, zoals verlichting, temperatuur en vochtigheid, om optimale groeiomstandigheden te bieden. Hydroponie is een effeciente methode die waterverbruik vermindert, snellere groei en hogere opbrengsten mogelijk maakt.

Traditionele teelt: bij traditionele teelt, ook wel bekend als bodemteelt, omvat het verbouwen en groeien van planten in de grond. In de traditionele teelt absorberen planten water en voedingsstoffen uit de bodem via hun wortels. De kwaliteit van de bodem speelt een noodzakelijke rol bij het leveren van de juiste voedingsstoffen aan de planten. Traditionele teelt kan plaatsvinden in open velden, kassen of tuinen en is afhankelijk van natuurlijke omgevingsomstandigheden zoals neerslag, seizoens gebondenheid en bodemsamenstelling. Hoewel traditionele teelt al eeuwenlang gebruikt wordt, wint toch de hydroponie door populariteit vanwege de vele voordelen die het biedt, zoals effecient watergebruikt, hogere opbrengsten, snellere groei en het vermogen om in gebieden met weinig ruimte te groeien.

Echter hebben beide methoden hun eigen unieke toepassingen en voordelen, en de keuze tussen hydroponie en traditionele teelt hangt ook zeker van jou af en de planten die je graag wilt kweken en/of laten groeien.

 

Bloemen in hydrocultuur

bloemen in hydrocultuur

Wil jij je binnentuin met kleurrijke opties opfleuren? Dan hebben wij hier ook een aantal kamerplanten met bloemen die goed groeien als hydroponie plantje!

 1. Orchideeën: sommige orchideeënsoorten doen het goed als hydroponie. Deze planten hebben luchtwortels die zich kunnen ontwikkelen op water.
 2. Anthuriums: Anthurium kunnen goed in een hydroponisch systeem worden gekweekt. Hun opvallende, glanzende bloemen en groene bladeren kunnen prachtig zijn op water.
 1. Begonia: Sommige begonia-soorten kunnen goed groeien in een hydroponisch systeem. Ze hebben kleurrijke bloemen en interessante bladvormen.
 2. Spathiphyllum: De Spathiphyllum staat bekend om zijn elegante witte bloemen en groene bladeren. Deze kamerplant kan goed groeien op water.
 3. Gerbera Daisy: Deze kleurrijke daisy-achtige bloemen kunnen goed groeien in een hydroponisch systeem met de juiste voedingsstoffen en verzorging.

Hydroponie planten voor in kantooromgevingen:

De vaak te erge druk in de kantoren laten de mensen vaak zoeken naar manieren om de atmosfeer te verbeteren en stress te verminderen. Iets wat perfect opgelost kan worden door planten op water. Deze levende kunstwerken zijn niet alleen decoratief, maar ze kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en een kalmerende invloed hebben op gestreste werknemers. Ook voor op kantoor hebben we een aantal planten die daar het best geschikt zijn voor hydroponie:

 1. Klimop: de Klimop is een krachtige luchtzuiverende plant die gemakkelijk kan worden gekweekt in water. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en gedijt goed in omgevingen met weinig licht
 2. Dracaena Sandriana: De Dracaena Sandriana ook wel genoemd lucky bamboo groeit goed op water, vereist minimale zorg en gedijt goed in licht omgevingen.
 1. Vetplanten: vetplanten zijn de perfecte planten voor kantoorruimtes. Ze slaan water op in hun bladeren, waardoor ze langere tijd zonder water kunnen overleven. Dit maakt de plant een uitstekende keus om op kantoor te zetten.
 2. Spathiphyllum: de Spathiphyllum is bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren en hebben minimale zorg nodig. De witte bloemen voegen een vleugje elegantie toe aan jouw kantoor.
Hydroponie planten voor in kantooromgevingen

Er zijn ook aantal voordelen van de planten in je kantoor: een verbeterde luchtkwaliteit, stress vermindering en voegen een gezellige sfeer aan je kantoor wat niet alleen fijn is voor jou, maar ook voor je werkgevers.

Als je meer wilt weten of zien van hydroponische planten kan je ook kijken op onze webshop www.lofe.nl/winkel/ en misschien zie je daar nog een leuke plant voor bij jou in huis of op kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *