GRATIS VERZENDING VANAF 59,-
VERZENDING BINNEN 1-2 WERKDAGEN
7 JAAR HÉT DESIGN PLANTEN MERK

Een ogenblikje a.u.b

Hoe verzorg je een Anthurium op water?

Je hebt een Anthurium op water (hydroponie), maar je weet niet hoe je de kamerplant moet verzorgen. Geen paniek, want wij gaan je helpen met tips. Tips over hoe je niet alleen je een anthurium het beste verzorgt, maar ook hoe je problemen bij Anthuriums op water kan oplossen en hoe je de beste bloeiresultaten bij je Anthurium kunt krijgen.

Hoe verzorg je een Anthurium op water?

Hydroponie is een interessante en trendy manier om deze plant te verzorgen. Tegenwoordig is dat ook helemaal in, maar hoe blijf je de Anthurium nou ook goed op water verzorgen?

Onderstaand kan je een aantal stappen om een Anthurium op water te verzorgen terug vinden:

 1. Kies de juiste plek: plaats de Anthurium op een plek waar genoeg lichtinval is, maar zet de Anthurium niet in de volle zon want dan kunnen de wortels en de bladeren van de plant beschadigen.
 2. Vul de vaas met water: vul je vaas of flesje tot een niveau met water dat de wortels van de Anthurium in het water zitten, maar de bladeren niet in contact komen met het water.
 3. Verzorging van de wortels: nadat je de Anthurium in water hebt gezet is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortels van de Anthurium in het water blijven. Controleer regelmatig het waterpeil en blijf de Anthurium water geven.
 4. Waterverversing: Ververs het water van de Anthurium ongeveer eens per week om de groei van algen en bacteriën te voorkomen. Ook zodat de plant voedingsstoffen uit het verse water kan halen.
 5. Bladeren onderhoud: verwijder regelmatig dode of gele bladeren van de Anthurium, dit bevordert de gezondheid en groei van de plant.
Anthurium op water

Oplossen van problemen bij Anthuriums op water

Hydroponie bij Anthuriums kan soms ook wat uitdagend zijn, omdat ze gevoelig zijn voor verschillende problemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen van Anthuriums op water en hoe je ze kunt oplossen:

 

Houten houder met een witte Anthurium
 1. Bruine, rotte wortels: Als de wortels van je Anthurium bruin worden en beginnen te rotten, kan dit duiden op over bewatering. Zorg ervoor dat de wortels niet constant helemaal onder water staan, maar ook wat lucht erbij kan komen. Verwijder verder aangetaste wortels en ververs het water regelmatig om bacteriegroei te voorkomen.
 2. Gele bladeren: Gele bladeren zijn vaak een teken van te weinig licht of door vies water. Zorg ervoor dat je je plant op een goeie plek neerzet waar die genoeg licht kan krijgen en ververs het water eens in de week voor schoon vers water voor de Anthurium.
 3. Algen en schimmel: Als je merkt dat er algen of schimmel groeien in het water, kan dit worden veroorzaakt door te weinig lucht bij de wortels. Af en toe verversen van het water helpt om de groei van algen en schimmel te voorkomen.
 4. Verwelking: Als je plant er slap uitziet, kan dit duiden op te weinig water of een plotselinge schok door temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de luchtwortels voldoende water krijgen en vermijd extreme temperatuurschommelingen bij jou in huis.
 5. Te lange wortels: Als de wortels van je Anthurium te lang worden en buiten de vaas groeien, kun je ze voorzichtig terugsnoeien tot een geschikte lengte. Dit zal de plant ook verbeteren en helpen bij het behouden van een gezonde groei.

Bij het oplossen van problemen is het observeren van je Anthurium van erg belangrijk. Let op veranderingen in de kleur van bladeren, wortels en algemene groei. En pas, als het nodig is, deze stappen aan je Anthurium om de plant mooi en gezond te houden.

Hoe krijg je de beste bloeiresultaten bij Anthuriums op water?

Anthuriums hebben altijd hele mooie bloemen ertussen zitten, maar hoe krijg je nou de beste bloeiresultaten bij de Anthurium plant. Om de beste bloeiresultaten te bereiken bij een Anthurium op water, is het belangrijk om de juiste zorg te bieden en aandacht te besteden aan de behoeften van de plant. Hier zijn enkele tips om optimale bloei te bevorderen:

 1. Juiste lichtniveau: Zoals eerder gezegd is het voor de Anthurium en meeste andere planten heel belangrijk om in het licht te staan. Dit kan de bloei van de Anthurium goed bevorderen. Zorg er wel voor dat de Anthurium niet in de volle zon staat, dat kan de bladeren en bloemen van de Anthurium beschadigen.
 2. Geschikte temperatuur: Anthuriums bloeien goed bij temperaturen tussen 18°C en 24°C. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en koude tocht, omdat dit de bloei negatief kan beïnvloeden.
 3. Regelmatige snoei: Verwijder regelmatig dode of gele bladeren en bloemen zodat de Anthurium beter kan focussen op nieuwe groei en bloei. Dit stimuleert de ontwikkeling van nieuwe bloemknoppen.
 4. Luchtvochtigheid: De Anthurium komt uit warme landen in zuid Amerika waar veel warmte is en redelijk hoge luchtvochtigheid. Zorg daarom voor een redelijke luchtvochtigheid rond de plant. Dit kun je bereiken door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger in de buurt te plaatsen. Een goede luchtvochtigheid kan de bloemontwikkeling positief beïnvloeden.
 5. Geduld: Het kan ook vaak enige tijd duren voordat de Anthurium op water begint te bloeien. Wees geduldig en blijf de juiste zorg bieden terwijl de plant zich ontwikkelt.
 6. Voorkom stress: Vermijd grote veranderingen in de omgeving, zoals plotselinge temperatuurschommelingen, verplaatsingen of andere stressfactoren. Een stabiele omgeving draagt bij aan gezonde bloei.
Kamerplant op teakhout Anthurium

Met deze tips zal de bloei van de Anthurium een stuk beter gaan. En blijf onthouden dat je geduld moet hebben en je Anthurium liefde en aandacht te geven! Hierdoor zal de levensduur van jouw Anthurium een stuk langer zijn.

Ben je nu erg nieuwsgierig geworden naar een mooie Anthurium op water? Kijk bij ons op de webshop, we hebben genoeg mooie Anthurium keuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *